sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Uusi sohva!

Olen pähkäillyt sohvan vaihtoa siitä saakka, kun kannoimme entisen nahkadivaanin tähän omakotitaloon sisälle. Yritimme saada vanhan rakkaan soffan istumaan asunnon tyyliin ja muotoon, mutta loppujenlopuksi kaikki änkeminen ja sumpailu oli aivan turhaa sillä divaani sijaitsi sellaisella puolella että oli keskellä kulkuväylää tekipä mitä teki. Venkslasipa kuinka päin hyvänsä, se oli aina jotenkin rujosti tiellä. Tulin kuitenkin useamman kerran toisiin ajatuksiin oston suhteen ja päätin että kyllä tämä vanha rousku vielä välttää, onhan se ennenkin välttänyt. Kävipä kuitenkin niin että ympärillä uudistuneiden mööpeleiden ja ympäristön myötä pienetkin sohvan virheet alkoivat ärsyttämään kerta kerralta vaivaavammin . Sohvahan näytti käytännössä siltä kuin olisi joutunut kissa-armeijan runtelemaksi ja sen päälle olisi pudonnut kirkkaalta taivaalta 3000kg painoinen tykinkuula keskelle nahkapintaa ja siitä läpi, kun nahka oli päässyt kuivuuttaan halkeilemaan vähän sieltä sun täältä.


Enihuu. Esittelen pitemmittä puheitta olohuoneen katseenkiinnittäjäbanaanimme nyt.
boconcept3

Kuvastossa sohva näyttää tältä:
boconcepti

Siinäpä se. Malliltaan BoConceptin valmistama Alpha, materiaaliltaan valkoista nahkaa.
Näen jo kuinka nousette siellä varpaillenne isojen kysymys-ja huutomerkkien kera.

VAL-KOI-NEN?! 
Kyllä, valkoinen. Koko asuntomme on miltei kirjaimellisesti mustien huonekalujen ja tekstiilien peittämä, joten nyt ajattelin sitten repäistä. Tiedättekö, juuri samaan tapaan kuin keski-ikäinen sihteerikkönaikkonen repäisee ja laittaakin mustan paidan sijaan beigen paidan jonain aurinkoisena päivänä. Kyllä täällä mettäperällä  hevi vielä soi ja moshpitti pyörii valkoisesta soffasta huolimatta.

boconceptboconcept2

boconcept1

Pidän erityisesti sohvan muotokielestä, ja siitä ettei se ole aivan niin perinteisen mallinen kuin Ikean Ektorpit.
Pituutta tältä löytyy kahden ja puolen metrin verran, eli mahtuu rötköttämään aivan niin pitkänä kuin vain suinkin mahtaa. Se jos joku on aivan huikeaa. Tuntuu että tässä iässä sitä haluaa panostaa ennenkaikkea laatuun ja kestävyyteen näissä isommissa huonekaluvalinnoissa. Jotain aivan perussohvan mallisia sohvia olisi löytynyt tori.fi:stä vaikka mielin määrin, mutta tässä kohtaa elämääni haluan vetää rajan ns. väliaikaishuonekalujen ostolle. Kai sitä jotenkin on tullut vanhaksi, kun haluaa että isot ostokset ovat sellaisia joita jaksaa katsella useita vuosia yhtäsoittoisesti. Kuin ihmeen kaupalla mieluinen ja erikoisempi, Vepsäläisellä myyty Boconceptin nahkasohva löytyi sopuhintaan ja miltei uudenveroisena lärvikirjan kauttta. Pointsit kirppistelylle jälleen kerran.

Kuten arvata saattaa, myös sohvapöytä lähtee vaihtoon, sillä eihän tuo palikka sovi laisinkaan tälläisen kaarevan sohvan kaveriksi. Eli vink vink, pöytäehdotuksia otetaan ilolla vastaan. ;)
17 kommenttia :

 1. Pöydästä kävisi mun mielestä parhaiten pyöreä:) ja onkos se Mäymäy tuolla telineessä löhöilemässä?❤

  VastaaPoista
 2. Sopii kyllä hyvin :) Pakko sanoa kissaihmisenä, että noi korkeet telineet kannattaa todellakin vetää kulmaraudalla ellei toisellakin kiinni seinään. Sanoivat mitä tahansa, ja vaikka ois kuinka kireellä, niin tuppaavat jostain kohtaa hajoamaan jos ei oo. Tämä todettu pariin kertaan, kulmaraudankin kanssa kerran rämähti melkein ikkunasta läpi kun meni katkipoikki, silloin oli kyse tosin zooplussan tuotteesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Iso kiitos vinkistä, pitääpä tuolle miekkoselle huikata. On nimittäin Zooplussasta tilattu tämä meidänkin häkkyrä, ja oon jo pari kertaa katsonut kauhulla kun torni huojuu Mäymäyn ravatessa ylös alas hirveällä ravilla.

   Poista
  2. Itsellä on ollut yksi ja sama kattoon yltävä puu nyt 5 eri asunnossa eli aikas monta vuotta eikä ole koskaan kaatunut, tolpat hajonnut ym vaikka mitään kulmarautoja tai ylimääräisiä kiinnikkeitä ei olekkaan, nytkin puu on katossa kiinni vain yhdellä tolpalla kahden sijaan. Ihmetyttänyt juurikin kun zooplussalla valitettu katkenneista putkista jotka ilmeisesti tehty pahvista??? Oliko tossa tein puussa mistä tehdyt putkiosat? Malliltaan näyttäis hyvältä meinkin kateille.

   Poista
 3. Onpa hieno sohva! Sopii hyvin teille ja innolla oottelen, et millasen sohvapöydän keksitte tuohon. Sohvaan kannattaa ehdottomasti panostaa, kyllä se vaikuttaa niin paljon viihtyisyyteen ja mukavuuteen. Meillä ainakin uuden sohvan myötä on tullut viihdyttyä enemmän olohuoneessa kuin ennen ja leffojen katselukin on sitä myöten alkanut uudestaan pitkän tauon jälkeen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta turiset kyllä! Myö ollaan iät ajat lahnattu sohvalla tuon tuosta, mutta kyllä se itselle mieluinen sohva kutsuu köllöttelemään entistä tiuhempaan tahtiin.

   Poista
 4. Mun mielestä sopis iha törkeen hyvin läpinäkyvä sohvapöytä, se tasottais valkosen ja mustan karkeen rajan :) jotain futuristista shaabaa ainakin~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akryylisoffapöytä ois sekä käytännöllinen että kaunis. Pirulaiset tuppaavat olemaan vain yleensä jotain neliskulmaisia palikoita. :/

   Poista
 5. Mulle tuli mieleen lasinen ja soikean muotoinen mielikuva sohvapöydästä. Eikai kissa vaan rapsuta sohvaa rikki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäymäy osaa melko pontevasti teroitella kynsiään tuohon tolppaan, ja sen lisäksi sohvapöydän alla säilytettävään raapimislautaan. Melko vähillä naarmuilla ollaan tähän asti päästy.

   Poista
 6. https://www.asko.fi/sohvapoydat/sohvapoydat/8980/soul-sohvapoyta tai niinkin erikoinen kuin tämä..

  VastaaPoista
 7. Kukaan vitun tyhmäkään osta kissatalouteen valkoista sohvaa. : D Eikä ainakaan parin tonnin sohvaa, jolla rahalla sinäkin "ravintola-alan ammattilainen" olisit saanut uuden keittiön tuonne mörskääsi. Muutenkin sohva on peitetty tyynyillä ja kuvattu kaukaa, joten ettet vain olisi käytettynä sattunut ostamaan? Ja noh, käytettynä ostaessahan ei saakkaan valita sitä väriä jonka olisi halunnut, niin ilmanko on pitänyt tyytyä val-koi-seen... Ja muutenkaan minkään vitun piirakanrypyttäjän palkoilla ei moista osteta. :::DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissan omistajana sanoisin että valkoisesta sohvasta olisi enemmän haittaa koiran omistajilla joilla koirat kantaa kaiken kura paskan sisälle ja hinkkaavat sohvaan. Kissat ei sotke, enintään karvaa mikä taas ei nahkasohvassa vaikuta mitään. Musta kangassohva taas valkoisten kissojen kanssa on yksi karvapesäke.

   Mitä varten pitäisi hankkia uusi keittiö "mörskään" kun kämppä on juuri rempattu? Saatikka mitä se ammatti tai palkkataso vaikuttaa siihen onko varaa hommata jotakin? Jos tahtoisikin ostaa sohvansa uutena ja hienona desingnina siihen voi aina säästää. Itse köyhänäkin mieluummin sijoitan kunnolliseen kun ostan pari vuotta kestävää paska laatua. Monesti käytetyistä tavaroista löytyy varsinaisia aarteita, itselläni on ollut mm. ihana untuva täytteinen antiikkisohva vaikka monen mittapuulla varmaan olisinkin erittäin huonosti tienaava ihminen.

   Taidat olla vain kateellinen kun et itse raaski ostaa mitään repäisevää ja nauttia elämästä. Asenteestasi päätellen voisi veikata että olet joku "hienoa" korkeakoulua käynyt porvari jolle mikään maailmassa ei ole riittävän hyvää ja joka luulee olevansa muiden yläpuolella, käyden nimettömästi morkkaamassa muita ihmisiä parantaakseen omaa köyhää itsetuntoaan.

   Poista
 8. Mikäs ihme kissatauloudessa estää valkoisen sohvan hankinnan? Mäymäylle hommattu lattiamallin raapimalauta kiinnostaa karvakaveria paljon enemmän kuin valkoinen sohva. On jättänyt suosiolla soffan rauhaan, ja hyvä niin!

  Niin, ja ennen kaikkea, mikäs käytettynä ostetussa sohvassa on vikana, kysyn vain..? :) Viimeisessä tekstikappaleessahan täsmennän, että ostimme sohvan naamakirjan kirppiksen kautta. Kahta tonnia en tässä elämäntilanteessa raaskisi kyllä sohvaan sijoittaakaan.

  VastaaPoista

Headbanging metal mayhem!

Käytän Special Effectsin tai Directionsin shokkivärejä.
.. Ja olen 168cm pitkä. :)
Värjään ja leikkaan hiukseni itse, en käy kampaajalla.